Yumurtada karbonhidrat var mıdır diye soranlar vardır elbette. Yumurta hayvansal gıdalar arasında besin değeri açısından süt ve et ile karşılaştırılabilecek en zengin gıdalardan birisidir. Yumurta, fosfor, demir, nikotinik asit, protein, B vitaminleri açısından insan sağlığı üzerinde büyük rol oynamaktadır. Yumurtada bulunan demir insan vücudu tarafından emilmektedir.
Yumurtanın sarısı mineraller açısından oldukça zengindir. Yumurta sarısında potasyum, kükürt, sodyum ve klorürler gibi değerli mineraller vardır. Ayrıca yumurta sarısında bulunan lesitin adı verilen madde kansızlık ve aşırı yorgunluğa, halsizliğe iyi gelmektedir. Yumurta sarısının çoğunluğu proteinden meydana gelmektedir. Yumurta sarısı %32 yağ, %48 su, %16 protein, %1.1 mineral ve %1 oranında karbonhidrat içermektedir. Yumurta beyazında ise mangan, magnezyum, iyot ve bakır bulunmaktadır. Karbonhidrat açısından da yumurta akı daha zengindir. Proteinler çok az miktarda tuz ile karbonhidratlar da çözelti olarak bulunur.