{ "title": "Yiyeceklerin Karbonhidrat Değerleri", "image": "https://www.karbonhidrat.gen.tr/images/yiyeceklerin-karbonhidrat-degerleri.jpg", "date": "19.01.2024 09:43:46", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Yiyeceklerin karbonhidrat değerleri, özellikle diyet yapan kişiler açısından oldukça önemlidir. Günlük alınan karbonhidrat miktarının azaltılması kişilerin aç kalmadan kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Şişmanlık sebepleri arasında önemli bir yeri bulunan fazla besin alımının vücutta yağ birikimine yol açması kaçınılmazdır. Yağ birikimi de daha çok tüketilen karbonhidratlı yiyeceklerin yakılmadan depo edilmesiyle oluşur. Normalde bir kişi günlük olarak 70-75 üniteyi geçmeyecek kadar karbonhidrat tüketmelidir. Bunun altında karbonhidrat tüketimi kişinin zayıflamasına, üzerindeki miktarlarda kilo almaya yol açar. Uzmanlar günlük olarak 40-50 ünite karbonhidrat alındığında kişilerin diledikleri kiloya inebileceğini belirtir. Bu yüzden karbonhidrat diyeti denilen diyet sıkça tercih edilmektedir. Bu diyet sırasında kişiler aç kalmadan zayıflayabilir. Unlu ve şekerli yiyeceklerden kaçınmak, karbonhidrat değeri düşük, besleyici olan balık, yumurta ve peynir gibi yiyeceklere ağırlık vermek kilo vermeye yardımcı olur.

Yiyeceklerin karbonhidrat değerleri

Çorbaların karbonhidrat değeri
Sebzelerin karbonhidrat değeri (Pişmiş)
Çiğ sebzelerin karbonhidrat değeri
Bakliyatların karbonhidrat değerleri (100 gram)
Kırmızı et karbonhidrat değerleri (200 gram)
Tavuk eti karbonhidrat değerleri (400 gram)
Sakatatlarda karbonhidrat değerleri
Şarküteri ürünleri karbonhidrat değerleri
Yumurta karbonhidrat değerleri
Süt ürünleri karbonhidrat değerleri
Mezelerde karbonhidrat değerleri (100 gram)
Kuruyemişlerde karbonhidrat değerleri (50 gram)
Balıklarda karbonhidrat değerleri
Meyvelerde karbonhidrat değerleri (1 adet)
" } ] }